×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 35
16
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
77
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
1
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
7
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
3
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
76
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

A mediterrán származású leandert időnként meg kell metszeni, hogy megfiatalítsuk és dúsabb, formásabb növényünk legyen. Megoszlanak a vélemények, hogy a tavaszi vagy az őszi időpont a megfelelő az ágak levágására. Bevált praktikákat hoztam, hogy megkönnyítsen a döntést.     A növények többségét tavasszal célszerű metszeni, a leandernél kicsit más a helyzet. A leander visszavágása lehet […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni?     Úgy tűnik, van […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Kinek mi a retro, igaz? Van akinek már 1990 is az. Nekem a szóhoz, a 60-70-es évek kötődnek. Amikor még fekete-fehér tévén csapattuk a műsorokat. De milyeneket? Hétfőn mákos műsorszünet, még monoszkóp se volt. Délelőtt egy két adás, leginkább Delta, vagy Öveges professzor kísérletei, Nupágágyi! elvétve. A szerencsésebbeknél mákosan bejött a cseh1, cseh2, ott aztán […]
Murau röviden a Mura folyó egy gyöngyszeme. Hosszabban egy nagyon szép fekvésű, középkori hangulatú városka. Romantikus, sikátoros utcái, a belváros számtalan kis zegzuga titkokat és meglepetéseket tartogat mindenki számára. Felfedezésük megér pár napot, de a régió annyi látnivalót kínál, hogy egy hét is kevés hozzá. És Murauban már 1495 óta főznek sört! Miért érdemes ide […]
Mostanában egyre többen szeretik az édeskrumplit. Ha te is közéjük tartozol, akkor feltétlenül próbáld ki ezt! Nagyon finom, még másnap is ehető. Nálunk most ez a „sláger”. Hozzávalók 2 személyre: só a tepsibe (elég sok kell, úgyhogy vegyél külön egy kilót, nehogy elfogyjon, ami otthon van) 2 db kisebb édesburgonya egészben, héjastól 50 ml tárkonyos […]
Hozzávalók: 200g kovász 250-300g natúr joghurt 500g liszt 1 csapott ek. só 1 tojás   250g tepertő só, bors   Tetejére: 1db tojás Elkészítés: 250g natúr joghurtot langyosítsunk meg és alaposan keverjük ki a kovásszal. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és jól összedolgozzuk a tésztát, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha túl kemény egy […]
Ez a torta igazi karácsonyi csoda mindazok számára, akik rajonganak a citrom és a mák tökéletes párosáért, és a légiesen könnyed desszertekért. Puha, kardamomos-mákos-vajas piskóta, melyen lágy, pillekönnyű citromhab pihen, a torta tetején fanyar, üdítő citromkrém, mellyel igazi kontasztot a díszítésként használt, egész mákszemekkel bolondított édes és ropogós habcsók alkot.  Hozzávalók (18 cm-es tortaformához) 75 […]
Szeretjük a tokányokat, így kinéztünk egy újat és elkészítettem, legalább ez megy nem úgy mint a sütemények :). Finom lett, kiadós. Hozzávalók: 80 dkg sertéslapocka 25 dkg gomba 2 nagy vöröshagyma 2 darab zöldpaprika 1 darab paradicsom 3 gerezd fokhagyma 15 dkg húsos füstölt szalonna só, bors, paprika, erős paprika, zsiradék Felkockázzuk a szalonnát és […]
Ereklye (vagy örökség) paradicsomnak nevezzük azokat a fajtákat, amelyek nem hibridek, hanem ősi, régóta termő fajok. Ezek mindig életképesebbek a hibrideknél. A sárgák között nagyon sok a hibrid, amely különböző fajok keresztezésével jött létre. Az itt bemutatott fajokhoz hazánkban nehéz hozzájutni, de néhánynak a magja itt is kapható. Arany paradicsom (Goldie)Aranyszínű ereklyeparadicsom, amelynek magjait apáról […]